RIBA JOURNAL

1A EARL'S COURT SQUARE

by RIBA. Photograph by Annabel Elston. May 2019

Plays with plan, volume, light and relationship to the external environment to give a remarkable perception of space

London RIBA Regional Award 2019

Limited by planning to a single storey above ground, this house is built down to maximise the footprint. The rendered garden wall of the neighbouring building has been extended; the clerestory that emerges above is the only suggestion that there might be a modern insertion behind. The house plays with plan, volume, light and relationship to the external environment to give a remarkable perception of space. In-situ cast concrete structure forms the walls, ceilings, floors and columns. The control of how the materials come together is impressive – as is the overall sense of calm and tranquillity imbued by the house.

RIBA Journal >

MAGAZINES

KINFOLK MAGAZINE

4 NECESSARY EVILS – Competitiveness
By Pip Usher
Photographs by Marsý Hild Þórsdóttir
December 2016

DOMUS

THE ART OF LOOKING
By Deyan Sudjic
Photographs by Lee Funnell
March 2001

SHOTENKENCHIKU

OVERSEAS INTERIOR, YOHJI YAMAMOTO PARIS CAMBON
By Shotenkenchiku
Photographs by Takumi Ogihara
May 2009

MUSE MAGAZINE

CLASSY ACT
By Marta Galli
Photographs by Timur Celikdag
Fall 2008

SPACE KOREA

ACNE STUDIOS
Interview by Park Sungjin
Photo by Annabel Elston
January 2016